Dragi Boiceni,

Eu pot înțelege multe, dar ceea ce nu pot sa înțeleg cum este posibil ca anumiți oameni, dacă ii putem numi așa, pentru un „pumn de galbeni” să pună în pericol viata și sănătatea copiilor noștri.

Dezastrul pe care l-am găsit în Școală generală din Boița este de nedescris, asta în condițiile în care în fiecare an au fost alocate sume importante de la bugetul local al comunei, ultima investiție mare în renovarea școli a fost cred in 2018 în jur de 180000 lei (un miliard opt sute de milioane) lei vechi.

Ceea ce am găsit în sălile de clasă întrece orice imaginație, foarte multă igrasie, parchet mucegăit, un aer aproape de nerespirat…..în aceste condiții învățau cca 6-7 ore pe zi copiii noștri, punându-le sănătatea în pericol…

Am aflat de ceea ce este în aceste săli de clasa cu cca. o săptămână înainte de începerea noului an școlar și cu toate că nu aveam bani necesari bugetați pentru renovare și conștient că nu o să terminam până la începerea anului școlar am început renovarea sălilor de clasa care se aflau în cea mai jalnică situație (acesta a fost motivul pentru care trei săptămâni o parte din elevi au făcut cursurile după masa).

Cu ajutorul esențial al partenerului nostru, Asociatia Bookland, care ne-a ajutat cu cca 150 mp de parchet, 180 l vopsea lavabilă de interior, 90 mp de pardoseală PVC pentru sala de sport, mobilier școlar, scaune de birou, articole sportive (mingi, o masa de tenis și altele) și achitarea unei importantă parte din costul manoperei, am reușit să finalizam renovarea a doua clase, cancelaria profesorilor și sala de sport. Eu personal și în numele comunei Boița le mulțumesc!

Eu consider că înainte de orice sănătatea copiilor este prioritară!

Pentru anul viitor o să găsesc fondurile necesare încât să reușim o renovare completă a întregi clădiri a școli…

Atașez mai jos câteva fotografii cu ce am găsit și ce am reușit sa facem în acest an.